Ten behoeve van  een speciale verhalenwebsite en voor archivering in het kader van het VWS-project Erfgoed van de Oorlog heb ik een groot aantal zogenoemde kinderen van ‘foute’ ouders geïnterviewd. Naar aanleiding van deze interviews heb ik ook gepubliceerd. 

  • Op de website het Verhalenarchief  staan verschillende uitgeschreven interviews over diverse thema’s met betrekking tot het kind zijn van NSB’ers, ‘moffenmeiden’ en andere ‘foute’ ouders.
  • In het kader van het project Erfgoed van de Oorlog interviewde ik 10 personen die in hun jeugd te maken kregen met de bijzondere jeugdzorg, omdat hun ouders vastzaten in interneringskampen. Deze interviews zijn gearchiveerd bij DANS.

Artikelen over dit onderwerp:

Cover Genealogie maart 2012‘Verzwegen familieverleden. Onderzoek naar ‘foute’ familieleden en onbekende Duitse vaders’ in: Genealogie. Tijdschrift voor familiegeschiedenis (2012)

 

 

 

images‘Een collectieve biografie in een moderne jas. Verhalen van ‘kinderen van ‘foute’ ouders’ op het web’ in: Cogiscope. Tijdschrift over gevolgen van oorlog en geweld (2010)